Отишъл си е от този свят пловдивският художник Димитър Добрев. Тъжната

...
Отишъл си е от този свят пловдивският художник Димитър Добрев. Тъжната
Коментари Харесай

Почина пловдивският художник Димитър Добрев

Отишъл си е от този свят пловдивският художник Димитър Добрев. Тъжната вест оповестиха от фамилията на създателя, който беше важна част от културния живот на Пловдив. 

Димитър Добрев бе и великодушен донор. Той даде неповторимата си сбирка от ютии на Етнографския музей и занапред следва тя да бъде експонирана в новата база в Стария град.

Димитър Добрев е роден на 5 април 1948 година в Пловдив. Работи като художник в системата на Директива за птиците „ Българска снимка “, както и на свободна процедура. Между 1972 и 1993 година Добрев е създател и участник в креативен екипи при основаване на музейни експозиции, фотодокументални изложения и пространствени решения. През тези години той постоянно взе участие в общите национални и окръжни изложения на Групата на смолянските художници.

Между 1976 и 2017 година се е представял с 12 свои независими изложения в Смолян, Пловдив, София, Стара Загора, Брюксел. Негови картини са владеене на частни и публични сбирки в България, Сърбия, Италия, Германия, Канада и други Носител на наградата „ Рицар на четката ‘2016 “ в категорията „ Рицар на поетите “ от интернационалния план „ Картина от мнозина “.

Поклон пред паметта му!

Екипът на GlasNews изрича най-искрените си съболезнования на фамилията и приятелите на маестрото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР